“Foto Archief”

15442305_659691797489167_1970049490298281344_n

Kerstactie 2016: zingen voor bewoners van Velserduin.

14492440_610526575739023_8273121227031089640_n

Tegenprestatie voor vervoer bagage zomerkamp: busjes wassen

uitnodiging reunie scouting

 

 

 

 

Serious Request, 2014.

scouting Serieus Request 2014

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sinterklaas, 2013.

December 2013. Sinterklaas werd ook dit jaar weer volop gevierd bij onze scoutinggroep Wiawaha Velsen-Zuid. De welpen gingen met Sinterklaas en een paar zwarte pieten verschillende uitdagingen aan. De scouts hielden zich bezig met surprises en gedichten. Uiteraard ontbraken de liedjes en cadeautjes ook niet.

[nggallery id=50]

[nggallery id= 49]

“Boerenopkomst” 2013.
Afgelopen zomer heeft boer Rutte ons enorm geholpen met het vervoeren van de bagage van én naar kamp. Als bedankje hebben we met de Welpen en Scouts een ochtendje meegeholpen op de boerderij. Er zijn spinnenraggen verwijdert, de stallen zijn geveegd en zelfs het hooi tussen de koeien is netjes aangekamt. Door een kleine speurtocht kwamen we meer te weten over de boerderij. De ochtend werd afgesloten met een echte boerenestafette inclusief paarden.

[nggallery id=48]  

“Wiawaha World Wide”, familiedag 2013. Het nieuwe scoutingseizoen is weer begonnen! Het bestuur organiseerde dit jaar familiedag. De scoutingleden maakten samen met hun familieleden een rondje om de wereld. Dit door verschillende landopdrachten/ vragen te beantwoorden. Deze gezellige opkomst werd rond het kampvuur afgerond. Onder het genot van een broodje knakworst werden verschillende kwalificatiebadges aan de leiding uitgereikt. Door verschillende competenties te behalen zijn zij bevoegd om op een groep te staan. De zeer geslaagde familiedag werd na dit ‘officiële moment’ afgesloten met een groepsfoto.

[nggallery id=40]

“Beestenboel”, Boerenkoolmaaltijd 2013.

Zaterdag 11 januari werd het jaar weer traditioneel geopend met de Boerenkoolmaaltijd. Voordat de welpen, scouts en explorers gingen eten, zorgden ze met elkaar voor een spetterende Beestenboelshow.

Eerst werd de groep opgewarmd met de Vogeltjesdans. Daarna voerden de meiden in groepjes en sommige zelfs helemaal alleen hun thuis ingestudeerde act op. Er werd onder andere gedanst op Katy Perry’s Eye of the Tiger en Kriebelkrabbel van Kinderen voor Kinderen. De liedjes Kuikentje Piep, Dikkertje Dap en 7 kleine visjes werden door de meiden knap gezongen. Zo stonden er dus een heleboel dierenacts op het podium. Om het extra beesterig te maken, werd er na de optredens niet gewoon geapplaudisseerd, maar werd er zo hard mogelijke een dierengeluid nagedaan.

Na de Beestenboelshow verruilde iedereen haar mooie dierenoutfit weer voor het scoutinguniform en kon er worden genoten van de heerlijke boerenkool, met worst natuurlijk en daarna nog een lekker toetje. Zo werd het een zeer geslaagde opkomst en zijn de meiden het jaar beestachtig goed begonnen. Ook de ouders worden aan het begin van het nieuwe jaar niet vergeten. Terwijl de leden lekker aan het eten waren, zorgde het bestuur bij een gezellig vuurtje voor lekkere warme glühwein en chocolademelk. En dat smaakte erg goed. Zo zijn de ouders, die toch minstens zo belangrijk zijn als de leden, het nieuwe jaar ook goed begonnen.

[nggallery id=51]

 

Levend Kolonisten van Catan, familiedag 2010.

[nggallery id=6]