Scouts, laat je uitdagen!

 

Door het jaar heen hebben de scouts elke opkomst weer een nieuwe uitdaging. De ene keer gaan we aan de gang met kaart en kompas of maken we vuur. De andere keer doen we een groep spel of doen we iets creatiefs. Ook werken we als vanouds met insignes. Jaarlijks werken we gezamelijk aan 1 of 2 insines. Op eigen initiatief is natuurlijk ook mogelijk.

Onze scoutsgroep is voor meiden vanaf 11 jaar. In het jaar dat ze 14 worden vliegen ze over naar de Explorers.

Tijd voor avontuur!

Lijkt het je wat om een bij de scouts te komen? Dan kun je altijd vrijblijvend een aantal keer komen kijken. Graag van tevoren altijd even aanmelden via de knop hiernaast. In het volgende scherm klik je nogmaals op de knop ‘Lid worden’

Activiteiten gebieden

We draaien onze opkomsten aan de hand van acht verschillende activiteitengebieden: Buitenleven, Samenleving, Expressie, Sport & Spel, Identiteit, Uitdagende Scoutingtechnieken, Internationaal, Veilig & Gezond.

 

RSW ( regionale Scouting Wedstrijden)

Onze scouts doen ieder jaar mee aan de RSW. Dit zijn wedstrijden die jaarlijks georganiseerd worden voor alle scouts uit de regio. Hiken, tent opzetten en zelf eten koken zijn onder andere onderdelen die aan bod komen bij de RSW. Wanneer je als team wint mag je ook deelnemen aan de Landelijke Scouting Wedstrijden!

 

Uitdagende scoutingtechnieken:

  • Kaart- en kompaswerk
  • Vuur maken

 

Weekendjes en Zomerkamp

Soms blijven we gezellig met zijn allen een nachtje slapen in het clubhuis, maar op kamp slapen we in tenten!

De eerste week van de zomervakantie gaan de scouts altijd op zomerkamp naar een ander clubhuis in Nederland. Het zomerkamp heeft altijd een thema. Alle activiteiten worden rondom dat thema georganiseerd.