13690619_570490163075998_1853010769427352158_n

 

De explorergroep is voor meiden van 14 tot en met 18 jaar. Zij zijn al wat ouder en hebben daarom alleen nog maar begeleiding.

 

Opkomsten

 

De explorers bedenken zelf wat zij tijdens de opkomsten willen doen. Dit is niet altijd even makkelijk en daarom is er altijd begeleiding aanwezig om eventueel bij te springen als dit nodig is. Meestal is dit helemaal niet nodig want de meiden komen samen op de meest uiteenlopende ideeën! Zo regelden zij voor het afgelopen scoutingweekendje een kampvuur gestookte hottub! Op de agenda voor de komende weken staan o.a. aan de slag met routetechnieken, professionele fotoshoot en meedoen aan de regionale Willrose Highland Games.

Brand het touwtje door en ’n waterballon valt op het vuur van je tegenpartij.

Acties en zomerkamp

 

Een groot deel van de tijd bij de explorers wordt besteed aan het inzamelen van geld voor zomerkamp. Met dit geld proberen de explorers ieder jaar weer naar het buitenland op kamp te gaan. Zo zijn we al een keer naar Luxemburg, Engeland, Oostenrijk, België, Polen, Slowakije en Duitsland geweest. Ieder jaar is het weer een verrassing waar je precies terecht zult komen en wat je daar precies zult aantreffen, want het land, de mensen zelf maar ook de gewoontes kunnen heel anders zijn dan hier in Nederland. Tijdens deze kampen wordt er ook vaak contact gelegd met andere scoutinggroepen uit de wereld, wat natuurlijk een unieke ervaring is!

 

Wilt u ons zomerkamp steunen?

 

Weet u een geschikte actie voor onze explorers? Mail dan naar info@wiawaha.nl

 

Meedoen?

 

Vind je het leuk om iedere week iets gezamenlijk te doen met andere meiden van jouw leeftijd? Kom een keer vrijblijvend meedraaien bij de explo’s!