Scouts, laat je uitdagen!scouts logo

 

Elke week is weer een verassing wat we gaan doen. We openen de opkomst gezamenlijk met de scoutwet. De ene keer gaan we aan de gang met kaart en kompas of maken we vuur. Soms werken we aan insignes, door te laten zien wat we kunnen verdienen we deze voor op onze blouse. En de andere week doen we een groot spel of gaan we knutselen. Al onze activiteiten houden we bij in een logboek.

 

Onze scoutsgroep is voor meiden vanaf 11 jaar. In het jaar dat ze 14 worden vliegen ze over naar de Explorers.

 

Zomerkamp 2016 Zweinstein

 

photo

 

 

 

 

 

 

 

Leer samenwerken en beleef de leukste avonturen! 

 

We draaien onze opkomsten aan de hand van acht verschillende activiteitengebieden: Buitenleven, Samenleving, Expressie, Sport & Spel, Identiteit, Uitdagende Scoutingtechnieken, Internationaal, Veilig & Gezond.

 

RSW (Regionale Scouting Wedstrijden)

 

Onze scouts doen ieder jaar mee aan de RSW. Dit zijn wedstrijden die jaarlijks georganiseerd worden voor alle scouts uit de regio Noord Holland Midden. Het leuke van dit evenement is dat je eigen leiding niet mee mag en er ieder jaar weer een ander thema is! Hiken, tent opzetten en zelf eten koken zijn onder andere onderdelen die aan bod komen bij de RSW. Wanneer je als team wint mag je ook deelnemen aan de Landelijke Scouting Wedstrijden, wat natuurlijk helemaal leuk is!

 

 Weekendjes en Zomerkamp

 

Soms blijven we gezellig met zijn allen een nachtje slapen in het clubhuis, maar op kamp slapen we in tenten!

                                       Wally weekendje 

De eerste week van de zomervakantie gaan de scouts altijd op zomerkamp naar een ander clubhuis in Nederland. Het zomerkamp heeft altijd een thema. Dit kan bijvoorbeeld Musicals of Robin Hood zijn of Sherlock Holmes. Alle activiteiten worden op het kamp rondom dat thema georganiseerd.

 

Meedoen?

Vind je het leuk om iedere week iets gezamenlijk te doen met andere meiden van jouw leeftijd? Kom een keer vrijblijvend meedraaien bij de scouts! Stuur een email naar info@wiawaha.nl