Welpen

Bij onze welpengroep is altijd wat te beleven. Elke week ondernemen we de leukste dingen. Wat dacht je van een spannende speurtocht of koken op vuur. Of we maken een muziekinstrument, verven met onze neus en doen bosspelletjes. De leiding probeert een zo’n gevarieerd mogelijk programma te bedenken, zodat het voor iedereen elke week weer leuk is.

Meisjes zijn welkom in het jaar dat ze 7 worden, met een half jaar leeservaring (na de kerstvakantie). In het jaar dat ze 11 worden vliegen ze over naar de scouts.

 

Wil je meedoen?

Lijkt het je wat om een bij de welpen te komen? Dan kun je altijd vrijblijvend een aantal keer komen kijken. Graag van tevoren altijd even aanmelden via de knop hiernaast. In het volgende scherm klik je nogmaals op de knop ‘Lid worden’

De jungle

We openen de opkomst op een speciale welpenmanier, waarmee we in de jungle komen. In de jungle woont Shanti. Samen met Mowgli en de dierenbewoners van de jungle beleeft zij wonderlijke dingen. Regelmatig nodigt ze ons uit om met haar vrienden mee te gaan op avontuur.

Insignes

Eén of twee keer per jaar gaan we met de groep een insigne verdienen. Een insigne is een badge, die je op de mouw van je blouse mag doen als je in een bepaalde tijd een aantal opdrachten over hetzelfde thema goed hebt uitgevoerd. Je hebt bijvoorbeeld het insigne ‘Koken, waarbij je voor je eigen restaurant een menu maakt, boodschappen doet en gaat koken. Of het insigne ‘Show’. Hiervoor maakten we een echt werkende xylofoon en oefenden we in groepjes voor een act in de afsluitende show.

Zomerkamp

De eerste week van de zomervakantie gaan de welpen altijd samen met de scouts (de oudere speltak) op zomerkamp. We gaan dan een hele week weg naar een ander scoutingclubhuis ergens in Nederland. Als welp is het meestal de eerste keer dat je zo lang van huis bent en het is dan ook heel erg spannend. Daarom houden we ook ieder jaar een oefenweekendje in ons eigen clubhuis zodat je alvast kan wennen…

Het zomerkamp heeft altijd een thema. Dit kan bijvoorbeeld sprookjes, piraten zijn of de Tovenaar van Oz. Alle activiteiten worden op het kamp rondom dat thema georganiseerd.